Onoreaza-i sacrificiul lui Hristos iubind

Pastele este una dintre cele mai importante sarbatori crestinesti, o sarbatoare care ne vorbeste despre renastere, despre noi inceputuri, despre iubire, despre recunostinta, despre a gasi calea catre a fi mai bun si a-i judeca pe altii mai putin.

Am intrat in Saptamana Mare, saptamana cu o energie absolut speciala, in care ideea nu este sa ne impovaram cu tristete ci din contra, sa ne indreptam toate gandurile si energia catre iubire, compasiune, vindecare, armonie, echilibru, nu doar al nostru ci al intregii omeniri. A-ti indrepta gandurile spre toate acestea, a genera bucurie, lumina si pace in jurul tau este, din punctul meu de vedere, cel mai frumos mod in care-i poti onora sacrificiul lui Hristos. De mica mi se spunea ca aceasta-i o saptamana in care “nu se fac” tot felul de lucruri pentru ca este o perioada in care Mantuitorul a patimit. Da, a patimit! Dar s-a sacrificat pentru ca tu, eu, intreaga omenire sa ne putem bucura, sa ne deschidem inimile si sa ne gasim calea spre armonie si iubire, nu sa traim iar si iar in tristete si durere sau mai mult sa ne simtim vinovati. “Sa nu vi se tulbure inima. Aveti credinta in Dumnezeu si aveti credinta in Maine”.
Hai sa o luam altfel. In fiecare zi a acestei saptamani, fa un lucru bun pentru tine si pentru cei din jurul tau (fara sa astepti nimic in schimb), indiferent ce, si vezi cum te simti. Fie ca este vorba despre o rugaciune, fie ca oferi de mancare cuiva, fie simplul fapt ca in loc sa gandesti urat despre cineva (sau despre tine), il/te binecuvantezi, orice – nu exista ceva prea putin sau prea mult. Sa tii minte ca oricand faci un bine cuiva, tie iti faci de fapt si divinitatii care se manifesta prin tine. Asa cum smerenia si umilinta nu sunt acelasi lucru, nici onorarea si respectarea sacrificiului suprem nu inseamna invinovatire, durere si tristete.
Asa ca, daca te gasesti intr-o perioada in care esti in durere, suferinta si tristete, cheama-l pe Isus langa tine si roaga-l sa-ti ia povara ce te apasa si sa o transforme in lumina si apoi multumeste-i facand acelasi lucru tu pentru altcineva.

Daca esti bine, si sper din tot sufletul cat mai multi dintre cei ce citesc aceste randuri sa fie bine din toate punctele de vedere, in semn de recunostinta “aprinde lumina” in viata cuiva. Poti face asta foarte simplu chiar si imaginandu-ti, intr-o respiratie, ca din tine porneste o unda de iubire si recunoastinta mare cat intreg Universul.
Dumnezeu, Hristos, Oamenii, Universul “au nevoie” de iubirea, compasiunea, recunostinta, bucuria ta, caci asta aduce vindecarea si cresterea, nu de vinovatie, frica si tristete ce te tin blocat si te impiedica sa-ti gasesti drumul spre lumina. Ambele parti sunt “contagioase”, dar tu alegi cu ce vrei sa-i “molipsesti” pe cei din jur.
Cu drag,
G

Leave a comment